Fastighetsboxar – frågor & svar

Funderar du som fastighetsägare eller er BRF på att investera i fastighetsboxar? Det är en riktigt bra idé. Fastighetsboxar kommer med en massa fördelar och de kommer – utan tvekan – att förenkla vardagen för alla boende i fastigheten, samtidigt som de också gör arbetsdagen enklare för brevbäraren.

Fastighetsboxar är en modern lösning som gör att man, en gång för alla, kan slippa en dörr med brevinkast och genom detta också slippa oljud från trapphuset, matos från grannarna – eller exponeras för livsfara i händelse av brand och där farlig brandrök kan leta sig in igenom inkastet.

Fastighetsboxar är en modern lösning – men en lösning som även gör sig i äldre fastigheter. Det handlar om en rakt igenom bra investering att ta – men även en sådan som kan komma att kräva lite mer kött på benen. Vi tänkte här ge lite mer information och snabba tips om fastighetsboxar och detta genom att svara på några vanligt förekommande frågor – enligt följande:

Vilka fördelar finns med fastighetsboxar?

Dels så handlar det om säkerhet sett ur ett brandperspektiv, men dels även sett till att ingen obehörig kan bryta sig in och ta paket eller post från dig. Fastighetsboxar kommer med välutvecklade och robusta låsmekanismer och tillverkas i stål. Det gör att de också står pall för all typ av fysiskt våld.

Ser man till en vanlig väg för en inbrottstjuv att ta sig in i en lägenhet så sker det – med verktyg – via brevinkastet. Den möjligheten försvinner genom att man byter till fastighetsboxar. I övrigt så handlar det om att fastighetsboxar adderar en extra nivå av skönhet till fastigheten och trapphuset – och att de även är väldigt flexibla sett till att de rymmer paket som annars skulle behöva hämtas på affären.

Vad ska jag tänka på inför köpet?

Att dels välja rätt tillverkare av fastighetsboxar – men även välja en modell med rätt design i förhållande till den övriga interiören. Tänk även på saker som storlek, bredd och djup. Mät innan och etablera gärna en kontakt med leverantören för professionell rådgivning. Monteringen kan ni också med fördel ta hjälp med. En annan viktig sak att säkerställa gäller garanti – sådan ska alltid finnas och inkluderas!

Använder man nyckel till fastighetsboxar?

Ja – och nej. Fördelen är att ni har ett val. Vill ni inkludera fastighetsboxar till ett befintligt system – med exempelvis blippar – så går det utmärkt. Annars kan man givetvis också välja att använda en traditionell nyckel till sitt fack.