Hitta en arbetsbänk för verkstad som passar dig

En arbetsbänk för verkstad som är anpassad efter din kropp kan vara helt nödvändigt om du inte ska få problem med rygg och nacke i längden. Det är viktigt att du kan arbeta hållbart rent fysiskt.

Det sliter mentalt att stiga upp tidigt på morgonen och gå till ett utsugande jobb utan möjlighet att göra karriär och inte ha någonting annat att se fram emot än helgen. Men det sliter också fysiskt på kroppen att arbeta. Speciellt om du arbetar i en verkstad och verkligen använder din kropp. Även när du sitter still. Att arbeta i en verkstad handlar ofta om att just sitta still och med millimeterprecision laga, måla eller skapa en produkt. Du sitter väldigt koncentrerat och väldigt still flera timmar om dagen. Utan en ordentlig och ergonomisk arbetsbänk för verkstad kommer det så småningom att börja ta ut sin rätt. Du kommer få ont i nacke och rygg när bänken inte är anpassad efter hur du sitter eller står.

Arbetsbänk för verkstad som inte sliter

Om du känner igen dig i ovanstående beskrivning och upplever att din arbetsbänk sliter på dig mer än nödvändigt bör du omgående ta kontakt med din arbetsgivare. Ställ krav och berätta att du inte kan acceptera att arbeta under vilka villkor som helst. Du arbetar gärna, men det finns gränser på vad du ska behöva stå ut med. Det är inte värt att få förslitningsskador bara för att du inte har förutsättningar att sitta eller stå ordentligt när du jobbar.